Fälttävlan
18 november 2017 14:58

Dubbel OS-guldmedaljör har avlidit

Ur tidenGillian Rolton tog två OS-guld i lag och var den första australienska kvinnan att komma hem med ett OS-guld i en ridsportgren. Nu har hon avlidit i sviterna av cancer.

Gillian Rolton tog två OS-guld i fälttävlan med Australiens lag, först i Barcelona och sedan i Atlanta. Vid det sistnämnda bröt hon nyckelbenet, men satt upp igen och fullföljde terrängen. Hennes dubbla guldhäst Peppermint Grove pensionerades så småningom och dog vid 27 års ålder.

Gillian Rolton var även internationell fälttävlansdomare och har dömt bland annat världscupen i fälttävlan i Malmö. Därtill var hon nationell dressyrdomare, selector för de australienska mästerskapslagen i fälttävlan och event director för fyrstjärniga Australian International 3 Day Event som pågår i hemstaden Adelaide just den här helgen.

Gillian Rolton avled av livmodercancer och blev 61 år gammal, rapporterar bland annat ABC News.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden