Fälttävlan
24 mars 08:09

Dubbel OS-medaljör död

InternationelltEn av hästarna som i allra högsta grad bidrog till Storbritanniens dominans i fälttävlan under många år har dött.

Dubbel OS-medaljör död
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Det är Pippa Funnells tävlingskamrat Primmore’s Pride (val f 1993 e Fair Oak) som somnade in tidigare i veckan. Detta berättar ryttaren själv på sociala medier. 

Ekipaget ingick i det brittiska silverlaget på OS i Aten 2004 där det också tog en individuell bronsmedalj.

2005 vann ekipaget den femstjärniga klassikern i Badminton och 2003 blev det seger i femstjärniga Burghley. Segern i Burghley ingick i den triss i femstjärnigar segrar som gjorde att Pippa Funnell blev den första fälttävlansryttaren att rida hem Rolex Grand Slam.

Valacken avlivades på grund av ålderskrämpor. ”Tack till dig min väldigt specielle store kille. Jag kommer aldrig mer ha en häst som får tre tior för sin ökade trav som vi fick på OS,” skriver Pippa Funnell bland annat på sociala medier. 

Se Pippa Funnells inlägg om förlusten på sociala medier nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden