Sportnytt
27 oktober 2020 11:45
Ridsportplus

Dubbeldam fastnade vid testridningen – köper Conte di London F

Hästaffär"Jag vet inte hur det ser ut, men känslan är fantastisk." Det sade Jeroen Dubbeldam när han suttit upp på Conte di London F vid testridningen på Breeders. Nu har han köpt den femåriga Breedersvinnaren.

Dubbeldam fastnade vid testridningen – köper Conte di London F
Jeroen Dubbeldam under testridningen av Breedersvinnaren Conte di London F 2020. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När Jeroen Dubbeldam testred de 5-åriga hästarna på Breeders i år blev det inte bara en testridning, utan även en provridning, som slutade i affär.

Nu är Conte di London F (SWB e London u Contessa ue Orlando, uppf Eva Gudmundsson äg Peter Falk/Björn Svensson) på väg till Holland och sin nya ägare.

Historien som berättas kring affären är att Dubbeldams fru kom springande till Björn Svensson direkt efter testridningen.
− Hon var den första som tog kontakt, berättar Björn Svensson, delägare och utbildare av ”Greven”, som också säger att Jeroen Dubbeldam fick samma intryck av hästen som han själv har.
− Han ser inte så häftig eller speciell ut. Han är ingen showstopper, och när jag har sagt till min groom: ”Wow, såg du” så har jag fått svaret att javisst, det var fint. Så känslan han ger syns inte så lätt utåt.

London_björnsvensson
Conte di London F med sin ägare och visare Björn Svensson. Foto: Roland Thunholm

Björn Svensson är därför extra glad över att domarna på Breeders, Henrik Ankarcrona och Mikael Nolin, faktiskt kunde se det han upplever i ridningen.
−  Hatten av för dem som såg det jag känner.

Schröder red pappan

Direkt efter Breeders började affären göras upp, och Dubbeldam fick ta emot flera filmer och bilder på hästen.
− Dubbeldam känner Gerco Schröder, som red Grevens pappa London, som också ingav en fantastisk känsla, säger Björn Svensson.
− Det som dessutom är speciellt med Greven, är att han kan hushålla med krafterna och använda dem när de behövs. Min faster som är 60 plus rider ut på honom tre dagar i veckan och då är han helt lugn. Han sparar på krutet till rätt tillfälle.

”Känns helt magiskt”

Uppfödare av Conte di London är Eva Gudmundsson, och hon sålde honom som föl till Sofia Möller och Peter Falk.
− Det känns helt magiskt att han nu säljs till Dubbeldam. Jag satt bredvid honom vid fölauktionen på Breeders i fjol och vi pratade lite, så det känns bra.
− Det som gör Conte di London så speciell är att han har en fantastiskt fin mamma, och dessutom fina syskon, så att just han säljs till Holland är ingen slump, säger Eva Oa Gudmundsson.

Equestrian Sport
Björn Svensson och Conte di London F på Breeders. Foto: Roland Thunholm

Får de bästa förutsättningar

Att svenskar åker till Holland och köper hästar, det vet vi, och det är inte helt ovanligt med det omvända, säger Björn Svensson.
− Det är en ständig jakt på fina hästar, så vi har en del holländare här.

Vad priset blev för Conte di London vill han inte berätta, av respekt för köparen.
− Jag kan säga så mycket som att vi är nöjda. Dessutom är det roligt att sälja en häst till ett ställe där den får de bästa förutsättningar, om det nu är Dubbeldam som ska rida honom själv eller om han har en annan ryttare i åtanke.

Delägaren Peter Falk kör personligen ner Conte di London till Holland, en resa som tar sin början i dag.

Jag kommer att sakna honom mer än han kommer att sakna mig

Björn Svensson kommer att sakna Greven.
− Mer än han kommer att sakna mig. För vissa hästar är man den hästens människa, men Greven är trygg i sig själv och kommer att skaffa sig nya vänner vart han än kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden