Sportnytt
25 augusti 2020 11:18

Mängder av unghästar till Breeders

TävlingEfter en annorlunda tävlingssäsong, som knappt har inneburit några tävlingar, och slopade krav på kval var intresset för Breeders Trophy i hoppning stort när det öppnades upp för anmälan. På mindre än ett dygn hade hundratals unghästar registrerats.

Mängder av unghästar till Breeders
Många vill rida Breeders i år - här är Sofia Farman som var både etta och tvåa i 6-årsfinalen i Breeders Trophy 2019. Foto: Roland Thunholm

Den 20 augusti öppnades anmälan till årets Breeders Trophy, och nu har hästägare och ryttare en månad på sig att anmäla sin unghäst. På mindre än ett dygn hade närmare 200 4-åringar registrerats – endast 25 av dessa kan ta sig till final – över 100 5-åringar och bland 6-åringarna är kvoten på 65 till start redan fylld. Detsamma gäller för 7-åringarna, där 25 är anmälda och 13 i dagsläget står som reserv.

Bland de allra yngsta finns 19 anmälda 3-åringar, samt fem till Rikssto. På dressyrsidan är det inte riktigt samma rusning – här ligger anmälningarna på 14 stycken 3-åringar, 72 4-åringar, 37 5-åringar, 22 6-åringar och 13 7-åringar i dagsläget. Elva 3-åringar är anmälda till Rikssto.

Anmälda hästar hoppning
Anmälda hästar dressyr

Breeders Trophy i dressyr arrangeras på Flyinge 22-27 september, därefter är det dags för hoppningen 30 september-4 oktober. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden