Avelsnyheter
9 april 2020 16:11

SWB tar bort kvalen till Breeders Trophy

Breeders TrophyMed hänsyn till den rådande coronasituationen väljer SWB nu att ta bort avgiften för deltagarbevis och slopa kvalen till Breeders Trophy. Beroende på hur unghästarna kommer att kunna förberedas, är det möjligt att nivån på hela tävlingen anpassas. Detta enligt rådgivaren Tomas Torgersen.

SWB tar bort kvalen till Breeders Trophy
2016 lotsade Jüri Sokolovski Mama Mia till Breeders-seger. Foto: Roland Thunholm

– Vi har alla en tuff situation att förhålla oss till coronatider och vi vill gärna göra det så enkelt och tillgängligt som möjligt för alla våra SWB-anhängare att delta i Breeders Trophy, säger SWB:s vd Helén Uddefors i ett pressmeddelande.

Utöver gratis deltagarbevis och slopade kvalificeringskrav är målsättningen att utgå från vilka möjligheter som funnits för de tävlande inför Breeders Trophy, som är tänkt att gå av stapeln i samband med SWB Equestrian Weeks på Flyinge 23 september-4 oktober.
– Vi avsätter tid för visning av bana för de yngsta hästarna och planerar för en mer uppvärmningsbetonad första omgång. Det kan till och med bli så att vi anpassar nivån på hela tävlingen efter detta, vi får helt enkelt se hur allt utvecklas, säger Tomas Torgersen, senior advisor för SWB Equestrian Weeks, i samma pressmeddelande.

Under tiden fram till evenemanget kommer dessutom SWB tillsammans med Flyinge och Strömsholm att erbjuda en rad olika aktiviteter som förberedelse inför tävlingen. Hur detta kommer att ske beror på vilka restriktioner som gäller för tillfället.

SWB tittar även på en lösning för de 3-åriga hästarna som kvalar via SWB:s unghästbedömningar, om dessa inte kan genomföras i samma utsträckning som planerat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Årets unghästbedömningar – här finns artiklarna (62)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden