Nyheter
3 april 2020 20:45

Bedömningsterminen för unghästarna förlängs

RespitMånga har undrat hur det blir med vårens och sommarens unghästbedömningar med tanke på tävlingsstoppet och den rådande coronakrisen. Nu har SWB:s styrelse beslutat att förlänga bedömningsterminen till den 6 september och på så sätt lämna öppet för avelsföreningarna att flytta sina bedömningar till senare i år.

Bedömningsterminen för unghästarna förlängs
Säsongen för unghästbedömningar är tänkt att starta i maj. Foto: Roland Thunholm

Varje vår och en bit in på sommaren arrangerar SWB tillsammans med landets regionala avelsföreningar unghästbedömningar runtom i Sverige. Förutom att det tjänar som utbildningsmål för den unga hästen, är det även en möjlighet att kvala till Breeders Trophy. För närvarande ligger 28 tillfällen för unghästbedömningar uppe på SWB:s hemsida, med start på Flyinge i regi av SWB Malmöhus den 1-2 maj. Ett tillfälle är dock inställt sedan tidigare.

Efter fredagens styrelsemöte gick SWB ut med uppdaterad information med anledning av den rådande coronasituationen. Bedömningsterminen förlängs till den 6 september för att ge föreningarna handlingsutrymme att flytta fram sina respektive unghästbedömningar, om det bedöms nödvändigt utifrån ett riskperspektiv.

Unghästbedömningarna ska genomföras utan publik, om inte smittläget förbättras avsevärt. ”De första unghästbedömningarna är planerade till den 1-2 maj och fram till dess kan mycket hända i både positiv och negativ riktning”, skriver SWB på sin hemsida och tillägger att nya direktiv kan komma med hänsyn till händelseutvecklingen. SWB länkar också till Folkhälsomyndighetens riskbedömningsblankett.

Information gällande unghästbedömningarna och coronapandemin
Information om unghästbedömningarna från SWB

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Årets unghästbedömningar – här finns artiklarna (62)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden