Hoppning
28 september 2020 16:22

Dubbelsegrande Åby Ridklubb redo för lag-SM

Lag-SMEfter helgen är nu de bästa lagen från två zoner klara för lag-SM i Folksam Elitallsvenska. Efter två segrar på raken har Åby Ridklubb säkrat finalplatsen tillsammans med Västerviksortens Ryttarförening och Kumla Ridklubb.

Dubbelsegrande Åby Ridklubb redo för lag-SM
Paula Unghanse och Luxury Girl ingick i Åbys vinnande lag i helgen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Efter helgens tredje omgång hos Motala Ryttarförening är Åby Ridklubb, Västerviksortens Ryttarförening och Kumla Ridklubb nu finalklara i Folksam Elitallsvenska Mellersta zonen. Åby Ridklubb har vunnit bägge omgångarna, denna gången med Sissela Smith, Siri Swärd, Paula Unghanse och Emma Falk i det vinnande laget.

Kumla Ridklubb och Loviseholms Sporthästklubb slutade på samma poäng, men Kumla Ridklubb går vidare tack vare den bättre placeringen i tredje omgången.

Även Östra zonen är avgjord. Där har Strömsholms Ridsportförening, Jump Club Ridsportförening och Västerås Ryttarsällskap gått vidare sedan tidigare.

Vilka lag som går vidare från Södra, Västra och Norra zonerna avgörs i vecka 41 och 42.

De tre bästa lagen från respektive zon går till finalen i Strömsholm vecka 47. Ryttare ska ha ingått i laget i minst en av omgångarna.

Motala Ryttarförening – resultat.

Folksam Elitallsvenska lag-SM 2020 – regler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden