Hoppning
27 oktober 2017 23:57

Dubbelt Henrik i GP-kvalets topp

Bäst två gånger omDen enda som kunde slå Henrik von Eckermann i GP-kvalet på Elmia Scandinavian Horse Show var Henrik von Eckermann själv. Han firade hemvändar-fredag med en riktig show och 125 000 kronor i belöning.

Dubbelt Henrik i GP-kvalets topp
Henrik och Chacanno. Foto: Roland Thunholm

Elmia-hoppningarna är blågult kändistäta så det förslår och det syntes förstås i 1,50-kvalet till Volkswagen Grand Prix-finalen. Dragplåster som Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson hoppade inför fullsatta läktare. Sveriges främsta ryttare utmanades allra mest av några unga, skickliga talanger på Peter Lundströms bana och det blev en härligt mixad topp på resultatlistan med landslagsryttare varvat med uppstickare. Inte minst U25-tjejen Cornelia Rylén tog för sig: trea med Rasputin respektive sexa med Carina van de Zuuthoeve.

Just före Cornelia landade Henrik von Eckermann med Newton Abbot på andra plats. Newton Abbot trivs uppenbarligen prima med att ha svenskt i sadeln igen.  Efter försäljningen från Angelie von Essen i somras har Newton Abbot gått snäppet lägre klasser med Mohammed Al Kumeiti och gjorde nu sin blott andra 1,50 sedan juni, både felfritt och snabbt.

Duon låg med sin runda i ledningen ända in på sluttampen när Henrik såg till att det blev ett nytt ledarekipage genom att slå sig själv med en hisnande runda, nu med Chacanno (Old f-07 e Chacco-Blue-Kannan, uppf Gestuet Lewitz). Med bara några få ekipage kvar strax före klockan 23 livade Henrik upp publiken ordentligt och fick hela D-hallen att jublande klappa i takt till diskodunket. Tiden höll sig över de resterande starterna och därmed kunde Henrik fira fredag med 75 000 plus 50 000 kronor i första- och andrapris.
– Hästen är fantastisk och spektakulär i sin hoppning, sa Henrik vid prisutdelningen och fick troligen medhåll av de flesta som såg Chacanno flyga över hindren.

På söndag avrundas Elmia-hoppningarna med Volkswagen Grand Prix med 250 000 kronor till vinnaren. Efter dagens kval är det klart vilka 26 ryttare som gör upp i den hoppningen – spana in listan här.

Resultat

Foto: Roland Thunholm

171027henrikynewtonrt
Newton Abbot verkar nöjd med att ha Henrik i sadeln – felfritt och andraplats. Arkivbild: Roland Thunholm
171027corneliarylenrazrt
Cornelia Rylén tog bronsplatsen med Rasputin… Foto: Roland Thunholm
171027corneliarylencarinart
…och sjätteplatsen med Carina van de Zuuthoeve. @RolandThunholm
171027karinmartinsenquantosrt
U25-ryttaren Karin Martinsen och Qauntos kom in på sluttampen och hoppade hem fjärdeplatsen. Foto: RolandThunholm
171027niklasarvidssonclickcashrt
Niklas Arvidsson och Click and Cash 1155 säkrade en plats i söndagens GP med sin femteplats. @RolandThunholm
171027matildapetterssonheadoverhillsrt
Matilda Pettersson som kraschade så olyckligt i slutet av sommaren är tillbaka och hoppade hem en sjundeplats med Head Over Hills. @RolandThunholm
171027pederallanrt
Peder Fredricsons guldhäst H&M All In fortsatte sin comeback i felfri stil. 13:e plats blev dagens placering. Foto: RolandThunholm
171017malinbaryardcuechannart
Malin Baryard Johnssons H&M Cue Channa är också tillbaka i fräsch form från efter-EM-pausen. Felfritt och 5 000 kronor för tionde plats. @RolandThunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-