Hoppning
28 januari 2018 13:22

Dubbelt Jens Wickström i topp

DubbelsegerVid 1,45-hoppningen på Strömsholm var Jens Wickström oslagbar. Han tog hem både första- och andraplatsen med Glimra JPD och Enzo.

Dubbelt Jens Wickström i topp
Jens Wickström och Glimra JPD. Arkivbild: Roland Thunholm

Jens Wickström, Jönköpings Fältrittklubb lade beslag på de två topplaceringarna vid dagens 1,45-hoppning hos Strömsholms Ridsportförening.

Den nationella klassen hade 15 startande och reds med en winning round. Fem ekipage tog sig felfritt över den första rundan och fick rida om de fyra placeringarna i winning round. Två ryttare tog sig dit med två hästar vardera: Jens Wickström och Marcus Westergren.

Felfritt även i andra rundan kunde dock bara Jens Wickström prestera – och detta två gånger om. Med Glimra JPD (SWB sto f-09 e Fetcher N-Landesfürst, uppf Pia Lotta Åvall) tog han hem segern och med SM-silverhästen Enzo knep han andraplatsen. Trea kom Marcus Westergren på Cacao som fick fyra fel i winning round, lika många fel som Matilda Pettersson på Head over Hills som red hem fjärdeplatsen.

Segern och andraplatsen gav Jens Wickström totalt 9000 kronor i prispengar.

Detta var första segern för Jens och Glimra JPD i 1,45. De tog en andraplats på Elmia på samma nivå och kom även tvåa i 7-årschampionatet på Falsterbo för två år sedan.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden