Hoppning
26 november 2017 20:46

Hemmaryttare knep helgens 1,45-segrar

NationelltHemmasegrar i de högsta klasserna blev det både på Flyinge och Strömsholm. Peter Eriksson och Jennie Juhlin blev helgens 1,45-vinnare med Lady GaGa och Beyonce.

Hemmaryttare knep helgens 1,45-segrar
Peter Eriksson på Lady GaGa och Jennie Juhlin (här på annan häst) tog hem helgens 1,45-segrar (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

Flyinge AB och Flyinge Hästsportklubb har arrangerat nationell hoppning under helgen. Söndagen avslutades med en 1,45 hoppning som avgjordes med omhoppning. Klassen hade 31 startande, där tolv red felfritt i grundomgången.

I omhoppningen blev det en strid på kniven om segern mellan de två hemmaryttarna Peter Eriksson och Fredrik Jönsson, men det var Peter som tog hem segern på Lady GaGa (WESTF sto f-08 e Lordanos-General I, uppf Georg Doetkotte) med 40,11 sekunder. Fredrik red in över mållinjen på Luckie efter 40,25 sekunder – men kunde glädja sig åt att även plocka ytterligare en placering i klassen med Cold Play.

I prispengar blev det 6000 kronor till Peter Eriksson för segern. Ekipaget vann även en 1,35-hoppning under lördagen och red där ihop 3500 kronor.

Resultat Flyinge

Även Strömsholms Ridsportförening arrangerade nationell hoppning under helgen. Söndagens Grand Prix-klass över 1,45-hinder reds med en winning round. 22 ekipage startade i klassen och sju felfria i första rundan gjorde upp om de sex placeringarna i den andra omgången. Dubbelt felfri och snabbast med en tidsmarginal på mer än tre sekunder var hemmaryttaren Jennie JuhlinBeyonce (HOLST sto f-09 e Singulord Jot-Contender, uppf Susann Storm). Klockan stannade på 34,45 sekunder jämfört med andraplacerade Lotta Sjöberg/Caribic som red på 38 sekunder blankt.

Segern gav Jennie Juhlin 5000 kronor i prispengar. Med Beyonce tog hon även en tredjeplats i lördagens 1,40.

Resultat Strömsholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden