Hoppning
4 maj 2014 15:33

Dubbelt Svensson i topp på Sundbyholm

Daniel Svensson visade fin form i den första delfinalen i Swedish 7-star spring tour när han red in på både första och andra plats.

Dubbelt Svensson i topp på Sundbyholm
Daniel Svensson vann 1.40-klassen med Quwita B. Roland Thunholm

Det blev en hel del fel grundomgången över 1,40-hinder, där många ekipage även drog på sig tidsfel. Det dröjde genom halva startfältet innan publiken fick se en felfri runda av Henrik Lannér som gick ut som startnummer 15. Åtta ekipage skulle med till winning round och efter sex felfria rundor kom även de två snabbaste fyrafelarna med. John Hickey, kvalsegrare från i fredags, kom med på sina fyra fel och gick ut först i winning round. Snabb och felfri, men med fyra fel i bagaget, satte han ändå lite press på det övriga startfältet.

Evelina Tovek kom in med noll fel och tog över ledningen och ledde när Daniel Svensson kom in på banan med Quwita B (sto f-02 e Quick Star – Ramiro). En snabb felfri runda innebar att Daniel Svensson stod som slutsegrare med en startande kvar, nämligen han själv på häst nummer två.

– Jag visste att John ridit snabbt men de andra hade inte ridit så snabbt som jag vet att mina hästar kan gå, säger Daniel Svensson om taktiken inför winning round.

Med Jungfru Hästak blev det en något lugnare runda, men som ändå ledde till en andra plats.

– Jungfru Hästak är lite speciell men när hon är på humör, som idag, är hon jättebra. Quwita vann 1,35, var felfri i 1,40 och i laghoppningen och vinner nu. Den har inte rivit en bom på hela helgen, säger Daniel Svensson efter en lyckad helg.

Den allra första vinnaren i 7-star spring tour blev Petra Österblom som vann delfinalen i 1,30 med Quatro Z (sto f -01 e Quick Star – Come On).

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden