Avelsnyheter
29 juli 2014 13:31
Ridsportplus

Dubbelt upp till unghäst-VM

Vi är nere på nedräkning till unghäst-VM i tyska Verden som börjar den 6 augusti. Framgångsrike uppfödaren Per-Arne Persson har två uppfödningar med. Läs mer om hans verksamhet, Ridsport var på besök redan 2012.

Dubbelt upp till unghäst-VM
Quarton och Yvonne Österholm blev trea i 5-årsfinalen. I Verden får de möta både segrande SWB-hästen Revolution och tvåan Sjælstofte Litvinenko som är uttagen för DWB. Kim Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har varit en uttagningsprocess under våren till det traditionsrika unghäst-VM som samarrangeras av WBFSH och FEI. Det går i Verden i år och 2015, sedan blir det flytt till holländska Ermelo från 2016 och minst tre år.

När Falstobeoveckans unghästfinaler varr avklarade så nominerade SvRF:s representant Bo Jenå och SWB:s Susanne Gielen två lag med 5- och 6-åriga dressyrhästar grundregistrerade i SWB. 

Uppfödaren Per-Arne Persson från norra Skåne har två av sina uppfödningar med. Nu 6-årige Bilan deltog redan 2013 med Minna Telde och tog en fin finalplacering, nu är valacken såld men rids av en belgisk ryttare i Verden för Sverige. I år togs 5-årige Quarton ut efter att ha visats av Yvonne Österholm.

Läs mer om Per-Arne Persson och hans uppfödargärning här i vårt reportage från 2012 i december.

P
er-Arne Persson var riktigt glad för uttagningen och Bilans andraplats i Falsterbo 2013. I år blir det dubbelt upp.

Ridsport kommer att bevaka unghäst-Vm på plats i Verden, följ med oss där för bilder och rapporter om hur det går för de svenkfödda hästarna på plats i konkurrens med Europas bästa unghästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden