Ponny
4 mars 2018 19:56

Dubbla segrar med nybliven C-ponny

Nationell ponnyhoppningDubbla segrar blev för Anna Gisslén Wikström vid dagens ponnytävlingar i Gagnef. Med nyblivna C-ponnyn It Takes Love tog hon hem segrarna i de två högsta klasserna.

Dubbla segrar med nybliven C-ponny
Anna Gisslén Wikström och It Takes Love vann dubbelt vid dagens tävlingar i Gagnef - här tävlar det dock vid ett annat tillfälle. Privat foto

Gagnefs Ridklubb bjöd på sin första nationella ponnyhoppning i sitt nya ridhus under söndagen, och trots snö och kyla var det hyfsat många ekipage som kom till start. Stora framgångar hade hemmaryttaren Anna Gisslén Wikström, som tillsammans med sin It Takes Love (SWF sto f-10 e Thornberry Love Knot-okänd, uppf Maria Håkansson) tog hem segrarna i de två högsta klasserna.

It Takes Love – eller Tova som hon kallas – är en nybliven C-ponny som är pigg och glad och älskar att hoppa. Tidigare har Anna ridit henne i kategori D, men i år när Tova skulle slutmätas stannade mätstickan på maxat C-ponnymått och hon fick flytta ned en kategori. Det här var andra tävlingen för Anna och Tova bland C-ponnyerna, och de inledde i Gagnef med en Msv B-seger bland 13 ekipage.
– Hon var pigg och stark i första klassen och jättefin även i andra, berättar Anna för Ridsport.

Andra klassen var en Msv A som endast hade två startande. Med felfri ritt var det inga problem för Anna och Tova att ta hem segern – och för Tova som gått flera Msv A som D-ponny tidigare blev det här som en Msv B-klass för henne.

Anna fyller 17 år i år och hon berättar att Tova är till salu.
– Tanken är att jag ska ut och hoppa flera klasser för att visa upp henne eftersom hon ska säljas.
Det är en lång resa de gjort tillsammans – Anna köpte Tova redan som 3-åring och de har haft många fina framgångar. När Tova var fem år vann de ungponny-SM och året därpå kom de på delad andraplats.
– Men det året red jag bort mig lite, erkänner Anna.

Pappa till Tova är den lilla welshhingsten Thornberry Love Knot, som själv hade en lång read framstående hoppmeriter med ett flertal olika ryttare. Mamman till Tova heter It Takes Time och har okänd härstamning, men vad hon är för ras och vad hon gjort är Anna inte säker på.
– Jag känner ju uppfödaren men jag har inte så jättestor koll på det där.

 Falsterbo Anna Gisslén Wikström och Kapten Långstrump i Childrens final. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Efter en operation hoppas Anna Gisslén Wikström komma ut på banorna med Kapten Långstrump igen. Här ses de vid Childrenfinalen på Falsterbo 2015. Foto: Roland Thunholm

Utöver Tova berättar Anna att de har ytterligare sex hästar hemma – bland annat en D-ponny som också ska säljas och en 7-årig stor häst som hon hoppas komma ut lite mer på banorna med. Dessutom har hon sin Kapten Långstrump som hon ridit flera stora children/junior-klasser – men hästen har dragits med ett krånglande bakben och har fått opererats.
– Förhoppningsvis kommer det bli bättre nu och vi kan komma ut på tävlingsbanorna igen, säger Anna.

Övriga Msv B-segrare i Gagnef blev Thelma Bergström på Rockside Mystifyre i kategori B och Tilde Jansson på Lookout Oysters Spring i kategori D.

Resultat Gagnef

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-