Sportnytt
6 maj 2014 14:31

Hammarö får dubbla SM 2015

Utomhus-SM 2015 kommer att gå i Hammarö. Det blir ett samlat meeting med både dressyr och hoppning under samma helg. "Det blir ett Falsterbo i miniatyr", säger Thomas Wilhelmsson, Show Director för tävlingarna.

Hammarö får dubbla SM 2015
Det blir ett samlat SM på Hammarö 2015. (Arkivbild) Roland Thunholm

Nästa år samlas juniorer, unga ryttare och seniorer i både dressyr och hoppning på Hammarö för att göra upp om medaljerna. Även en delfinal i 7-star kommer att gå av stapeln under helgen.

– Meningen är att det ska bli en jättestor grej, det absolut största vi har haft här. Från början skulle vi gjort det ännu större med fälttävlan och körning också men det hinner vi inte med. Vi får återkomma med det i framtiden. Men det blir något enastående ändå. Som tur är har vi två arenor så dressyren och hoppningen kommer inte att krocka, säger Thomas Wilhelmsson till Ridsport.

Sedan innan är föreningen vana att anordna stora tävlingar, bland annat har de arrangerat Equality Line Horse Show i flera år. Men svenska mästerskapen blir en riktig hästfest.

– Det blir kanske inget nytt Falsterbo, det är ju unikt, men kanske Falsterbo i miniatyr. Vi hoppas i alla fall att det blir mer publik och media när vi har både hoppning och dressyr samtidigt.

Självklart hoppas de även på att locka de allra bästa ryttarna i Sverige att komma till tävlingarna och göra upp om SM-medaljerna. Jakten på sponsorer börjar redan nu.

– För att få hit de bästa ryttarna måste vi få in de riktigt stora sponsorerna och locka med stora prispengar, konstaterar Thomas Wilhelmsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden