Körning
30 oktober 2015 11:31
Ridsportplus

Duellkörning i Helsingborg

När kuskarna intog Helsingborgs Arena och hästveckan för att visa upp vad maratonkörning är och utkämpa tuffa dueller, var Magnus Kronberg och brune valacken Hebron i toppform och vart totalsegern skulle gå var snart solklart.

Duellkörning i Helsingborg
Magnus Kronberg nöjd med kvällen på Helsingborgs Arena. det blev seger i duellmaraton.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Fyra kuskar med hästar, förutom Magnus även Johan Herner, Ingrid Hesslo-Levin, och Pernilla Wigren, var inbjudna till arenan tillsammans med ponnykuskarna Hanna Gilbert, Johannna Nilsson, Hanna Holstein och Carina Sandberg.
I duell efter duell möttes alla kuskar innan det var dags att köra final, där Magnus Kronberg alltså för dagen var oslagbar.

Johan Herner och Magnus lånade dessutom ut sina ekipage till tävlingarnas president och show director, Per Olof Jansson och Tomas Hammar. Båda testade att köra både i trav och galopp och så småningom även in i hindren. PO Jansson hade nog kört tidigare men det tog ett tag innan Tomas Hammar verkade helt bekväm med uppgiften. Kanske har körsporten trots allt fått två nya kandidater?

Ett härligt sätt att marknadsföra sporten och att döma av applåderna och entusiasmen finns det nog en stor chans att körningen kommer tillbaka till arenan en annan gång.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden