Körning
21 augusti 2015 19:31

Formtoppad Johan Herner till SM

Johan Herner har toppat formen lagom till årets SM i körning. I den inledande dressyren satte han nytt personbästa, 49,50 och seger med brune valacken O’man i SM-klassen och ny seger på 51,85 i den öppna svåra klassen. den här gången med Barslunds Kanton.

Formtoppad Johan Herner till SM
Team Herner, från vänster O’man, Caroline Pålsson, Johan Herner, Barslund Kanton, har inlett årets SM i körning på bästa tänkbara sätt.

– Synd att jag inte kunde starta Kanton i SM-klassen också, menade Johan, supernöjd med sin egen och hästarnas insats. Men det är klart en dubbel hade suttit extra fint.

Nu blir det O-man som får ta ansvaret för en extra fin maratonrunda i morgon. Något av hans och Johans specialitet. Valacken är i storform inte minst tack vare en allsidig träning som Johans sambo, Caroline Pålsson står för. I år har de bland annat startat i fälttävlan.

Kanton lämnades över till Johan av ägaren och kusken Ingrid Hesslo Levin. Hittills har samarbetet fungerat bra, och det här är bara början.

SM-tävlingarna i Åstorp, ett arrangörssamarbete mellan fyra skånska körklubbar är redan nu, efter två dressyrdagar på väg emot succé. Kuskarna med sina entourage är supernöjda så här långt och banbyggare Kim Andreassens maratonhinder är mer lockande än avskräckande.

– Ser mycket spännande ut, menar enbetskusken Magnus Kronberg. Här kan man säkert köra fort och med flyt.

SM-kuskarna, undantaget juniorklassen, körde alltså sitt dressyrprov i torsdags, under fredagen var det dags för alla de övriga.

Bland andra Cecilia Qvarnström med uppföljaren till hennes trogne Sacke. Den här hästen heter Django, påminner om Sacke i typen och Cicci gick upp i topp i medelsvår klass.

Fyra var Sara Blohm från Skånska Körsällskapet som tagit över Disco Diamond efter Camilla Lind som vann SM med honom förra året. Nu är han på gång igen, 53,90 i dressyren.

Årets juniorgrupp är laddad. Här finns Magnus Clasén från Göteborg, Oscar Mortensen från Ljungbyhed och Linda Wigren från Mörrum. Bland flera andra.

Linda Wigren startade sist med Göshults Nero Cash och vilken runda. Bländade både domare och den lilla men trogna publikskara som var på plats. Ett mycket spännande ekipage – kan det hålla hela vägen?

Upp till bevis redan i morgon, lördag – då är det dags för sju tuffa maratonhinder.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden