Dressyr
5 december 2018 16:25

Dujardin tävlar Hesters VM-häst medan Freestyle repar sig

ByteOlympia-tävlingarna i London närmar sig. Hemmaryttaren Charlotte Duardin kommer att tävla, men det blir på Carl Hesters VM-häst medan hennes egen återhämtar sig.

Dujardin tävlar Hesters VM-häst medan Freestyle repar sig
Charlotte Dujardin startar Olympia med Carl Hesters tävlingspartner. Foto: Roland Thunholm

Charlotte Dujardin och Mount St John Freestyle har haft en första dundersäsong på Grand Prix-nivå med idel segrar, förutom på VM där de blev individuell femma i GP:n och tog brons i Specialen. Dock får Charlotte avsluta säsongen på ”fel” häst. På stortävlingarna i London just före jul skulle Freestyle ha gjort sin första tävling sedan VM, men i stället tävlar Charlotte Carl Hesters VM-häst Hawtins Delicato. Charlotte tidigare har tävlat Delicato upp till Intermediaie.

Anledningen till att Freestyle inte kommer till start uppges bero på en lättare åkomma. ”Freestyle hade hosta nyligen och behövde få ledigt. Hon är åter i arbete, men jag och Charlotte vill ge henne tid att komma tillbaka till full kondition”, säger Carl Hester till Horse&Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-