Sverige
22 december 2011 09:38

Dumle klarade krocken

På onsdagen vaknade Moa Berrek av ett samtal från sin mamma, klockan halv sju på morgonen. Tre av familjens hästar var på rymmen, och shettisen Dumle hade blivit påkörd av en bil.

Dumle klarade krocken
Dumle charmade hela Ulltuna på onsdagen.

Moa Berrek rider fälttävlan på nationell nivå, och det var hennes bästa häst Respekt, en unghäst och sällskapsponnyn Dumle som gett sig ut på äventyr under natten till onsdagen. Hästarna gick på lösdrift på familjens gård i Örsundsbro utanför Enköping.
– Hästarna hade sprungit till grannbyn, några kilometer bort. Mamma ringde och skrek att en av hästarna var påkörd, det var hemskt, berättar Moa Berrek.

De tre hästarna hade tagit sig upp på vägen, där en bil kom körande. Föraren lyckades väja för de två stora hästarna, men bilen träffade shettisen Dumle med ena framkanten.
– Ena sidan på framskärmen var intryckt och lyktorna var trasiga.
Föraren kontaktade polisen, men där blev svaret att de inte kunde hjälpa honom.

Hästarna fortsatte sin framfart ett tag till, innan man med gemensamma krafter lyckades fånga in dem. Dumle verkade då helt oskadd.
– Jag var jätteorolig att han skulle ha inre skador, man vet ju inte hur stor smäll han fick.
Dumle kördes till Ulltuna i Uppsala, där han charmade alla som kom i hans väg under dagen. Flera undersökningar gjordes, men den 6-årige shettisen verkar ha klarat sig helt utan skador från olyckan.
– Han är en stålponny, konstaterar Moa Berrek.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden