Sverige
24 oktober 2016 13:33

Dyrbar hästaffär

Hästen köptes för 30 000 kronor, men var inte frisk enligt köparen som ville lämna tillbaka den. Nu har domstolen gett säljaren rätt i fallet och köparen får betala drygt 230 000 kronor i rättegångskostnader.

Dyrbar hästaffär
Hästaffären blev en riktigt dyr historia för köparen som ville lämna tillbaka allroundhästen efter två år. Domstolen ger säljaren rätt bland annat eftersom det tog så lång tid.

Hästen köptes som allroundhäst för 30 000 kronor för tre år sedan, men köparen menade efter en tid att den hade ett fel som fanns redan vid köpet, och ville därför lämna tillbaka hästen och få ersättning för omkostnader hon hade haft för hästen under tiden.

Undersökningen som visade felet gjordes dock inte förrän två år efter att den kommit till den nya ägaren.
Säljaren menade att det dröjt för lång tid innan köparen hörde av sig och hävdade att det var fel på hästen, något som tingsrätten höll med om.

”Eftersom det påstådda felet i vart fall kan hållas symtomfritt genom behandling på sådant sätt att hästen uppfyller det som angetts i kontraktet som användningsområde, allroundridhäst, saknas hävningsgrund”, skriver tingsrätten i sin dom, enligt Smålands-Tidningen.

I domen slås det också fast att besiktningen av hästen skedde två år efter köpet, och att mycket kan hända på två år.

Kvinnan får därför betala säljarens rättegångskostnad på 235 944 kronor. Domen överklagades först till Göta hovrätt, som inte beviljade prövningstillstånd. Något som inte heller Högsta domstolen har gjort och 30 000-kronorshästen blev till slut en riktigt dyr historia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden