Nyheter
21 mars 2020 06:59

Efter beslutet: Kärlek till ridklubben

CoronasmittanI en tid när många tävlingar ställs in valde klubben att ordna den lokala hopptävlingen trots allt. Beslutet fick ridsportsverige att ösa beröm över klubben.

Efter beslutet: Kärlek till ridklubben
Bild från en tidigare upplaga av tävlingarna. Foto: Mi Ritzén

Skulle man ställa in den planerade hopptävlingen på Gislaved-Anderstorps ridklubb? Beslutet var lätt att fatta – efter det att man gjort grundliga analyser.
– Vi kom fram till att inte ställa in när vi gjort en genomlysning av kraven myndigheter ställer och de rekommendationer som finns, säger Louise Söderlund, pressansvarig för ridklubben.
Ett särskilt flygblad med information delas ut till alla deltagare.
– Vi är väl medvetna om riskerna med spridning av Covid-19 och klubben har därför satt upp väldigt tydliga förhållningsregler kring tävlingen, och vi kommunicerar med våra deltagare och funktionärer så att alla är medvetna om egenansvaret som ställs på var och en, säger Louise Söderlund.

Allt sker utomhus

Bland grunderna för beslutet finns att det handlar om en lokal tävling.
– Den är utomhus, allt sker utomhus. Vi har stängt restaurangen och har ett litet försäljningsfik i ett öppet tält på gräsmattan. Man kan bara betala med swish och vi uppmanar folk att bilda glesa köer.
Det kommer också att bli en extra uppstyrd bangång, så att ryttarna inte hamnar för nära varandra. Extra funktionärer är inkallade, totalt jobbar 33 personer som funktionärer i helgen.

Glada kommentarer

Efter det att klubben fattat beslut om att inte ställa in har styrelsemedlemmar och andra överösts av kärlek.
– Ridsportvärlden är fantastisk, de tackar och skickar sms, ”mina ungar ser så mycket fram emot det här”. Vi har inte fått en enda negativ kommentar, säger Louise Söderlund.

Proffs vid mikrofonen

Eftersom så många andra tävlingar är inställda kommer fotografen Mi Ritzén att fotografera båda dagarna. Som speaker blir det välkända Albin Bolin.
– Han är ju ledig nu helt plötsligt, han ringde och frågade ”kan inte jag få vara på er tävling?”. Helt plötsligt kommer väldigt proffsiga människor till oss fast det är en liten tävling, säger Louise Söderlund.
För henne handlar det också om att skapa någon sorts normalitet.
– Vi tar viruset på allra högsta allvar, men jag tycker ändå att i dagens hysteriska värld är det viktigt att skapa lugn och trygghet. Det är ändå glädje för hästen och ridsporten, och det känns viktigt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden