Hoppning, Sport
17 oktober 2017 15:30

Efter GCT-segern – nu gör Evelina världscupdebut

DebutFör några veckor sedan vann Evelina Tovek Global Champions Tours GP i Rom. Nu väntar nästa milstolpe: världscupdebut.

Efter GCT-segern – nu gör Evelina världscupdebut
Evelina Tovek gör världscupdebut i helgen. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Evelina Tovek har senaste månaden vunnit GCT i Rom och hoppat Nations Cup-finalen. I helgen blir det debut i världscupen.
– Jag har följt världscupen i alla år och att nu få rida själv betyder ju jättemycket. Dels att få tävla mot så bra ryttare och få erfarenhet på en så bra tävling, jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Evelina till SVT Sport.

Världscupen går i Helsingfors. Peder Fredricson står på listan med H&M Christan K, H&M Carat Desire och H&M Sibon som Stephanie Holmén har tävlat sedan i våras. Stephanie, som inte hoppar världscupen, har med sig Flip’s Little Sparrow och Carma. Henrik von Eckermann, som rider världscupen, har med sig en trio: Chacanno, Mary Lou 194 och Hermes de Mariposa. Evelina har, förutom Beezie, med sig Rom-vinnaren Castello
– Han har tagit det lite lugnare men vi gjorde ett litet hoppass igår och det kändes bra och nu är hästarna på väg till Helsingfors, säger Evelina till SVT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden