Sportnytt
24 maj 11:55

Efter kritiken – FEP visar fortsatt förtroende för Kyra Kyrklund

StödNär det portugisiska ridsportförbundet, FEP, vice ordförande Luís Júdice Faísca avgick i början av maj pekade han ut Kyra Kyrklund som en bidragande orsak, där han beskrev "klart maktmissbruk och tillgrepp av funktioner". Nu uttalar sig FEP om fortsatt förtroende för Kyra Kyrklund.

Efter kritiken – FEP visar fortsatt förtroende för Kyra Kyrklund
Förbundet har fortsatt förtroende för landslagstränaren Kyra Kyrklund. Foto: Sandra Nordin Johansson

Med bakgrund i Luís Júdice Faíscas avgång har FEP gjort förändringar i förbundet, vilket de meddelar i ett pressmeddelande. Det handlar bland annat om att det är ordföranden, Bruno Alfredo Pinto Rente, som kommer ta över Luís Júdice Faíscas tidigare arbetsuppgifter kring att plocka ut landets dressyrlag.

Förbundet meddelar också fortsatt förtroende för landslagstränaren Kyra Kyrklund.
– Med fokus på att utveckla hästsporten på ett modernt, hållbart och strukturerat sätt, säkerställa idrottarens integritet och välbefinnande, lika möjligheter och ett rättvist och etiskt partnerskap med hästen, kommer vi att förbli enade och fortsätta att skapa de bästa förutsättningarna för våra idrottare.
– Det nuvarande ramverket kommer att finnas kvar, med Kyra Kyrklunds, Bruno Mirandas, Bruno Mirandas och António Frutuoso de Melos team alltid tillgängliga för alla förtydliganden och stöd för idrottarna och deras team.

Vid sin avgång den 9 maj delade Luís Júdice Faísca ett öppet brev i den portugisiska ridtidskriften Equisport, där han anklagade Kyra Kyrklund för att ta över och kontrollera hans egna funktioner. ”Tränaren har gjort allt efter hennes nöje, antagit beteenden av total respektlöshet för den position jag har och slumpmässigt ändrat planen som utarbetats med idrottarna, som hon hade gett sin åsikt och samtycke till”, skrev han bland annat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden