Avelsnyheter, Ponny
30 augusti 2018 19:00

Sto som tävlade ungponny-SM ifrågasattes

EmbryotransferSvenska Ridsportförbundet fick in ett tips att Helen Johanssons ridponnysto som hon vann silver med vid årets ungponny-SM nyss blivit mamma. Men att det var via embryotransfer verkade inte tipsaren ha koll på.

Sto som tävlade ungponny-SM ifrågasattes
Mai Stensson och Look's Like An Angel tog silver vid årets ungponny-SM. Glädjen byttes snart mot upprördhet när Svenska Ridsportförbundet fick in ett tips att stoet nyss blivit mamma till Gryets Golden Look. Foto: Jenny Schwieler Staaf/Privat

Vid årets ungponny-SM i dressyr togs silvermedaljen bland 6-åringarna av Mai Stensson på Look’s Like An Angel RP 1375 (ASRP sto f-12 e FS Don’t Worry-Glansevin Gadabout, uppf Åsa Andersson). Ägaren Helen Johansson, Stuteri Gryet i Kävlinge, berättar att hon en vecka efter SM blev uppringd av Svenska Ridsportförbundet.
– De hade fått in ett tips att stoet tävlade på samma gång som hon fått föl, berättar Helen för Ridsport.

Helen fick frågan om Look’s Like An Angel hade fått föl i år, och det har hon. Vad hon däremot inte har gjort är att ha fölat då fölet Gryets Golden Look (hingst e FS Mr President) kommit till via embryotransfer på Höjelse Hesteklinik i Danmark.
– Jag har ett danskt halvblod här hemma som är ”mamma” till den lilla, förklarar Helen.

180829_lookslikeanangel_jennyschwielerstaaf2
Mai Stensson och Look’s Like An Angel vid årets ungponny-SM. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Först gapskrattade Helen åt hela historien, men sedan blev hon upprörd över det hela. Helen önskar därför att det sprids information om ET så att det inte leder till liknande förvirringar framöver.

180829_lookslikeanangel_4
Gryets Golden Look, fem dagar gammal med sin ET-mamma. Foto: Privat

Förra veckan ringde Helen upp Ridsportförbundet igen för att höra hur det hade gått med tipset då hon inte hört någon uppföljning i frågon.
– Jag fick då svaret att de svarat personen som skickat in tipset att det var ett embryotranfer och att allt var i sin ordning.

Look’s Like An Angel får alltså lov att fortsätta tävla trots att hon blivit mamma i år, och Helen behöver inte längre vara orolig utan kan fortsätta sin verksamhet som förut.

180829_lookslikeanangel_3
Gryets Golden Look i helfigur. Foto: Privat

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden