Sverige
25 september 2020 09:44

Efterlysning från polisen: saknas någon häst och ryttare?

Ring 112En häst med sadel men utan ryttare höll på att bli påkörd. Polisen kan inte utesluta att det handlar om en ryttare som ramlat av, och har sökt med helikopter och hund. Nu ber polisen om allmänhetens hjälp så att ryttare och häst kan hittas. Uppdaterat kl 07:45 lördag: Ingen häst eller ryttare funnen.

Efterlysning från polisen: saknas någon häst och ryttare?
Polisen har sökt efter häst och ryttare med både hund och helikopter. Foto: Niklas Emmoth/Istock

Klockan 08:42 i morse den 25 september gick polisen ut med en efterlysning om en försvunnen person i Olofström.

Upprinnelsen är att polisens ledningscentral fick ett samtal strax före tolv på torsdagskvällen, där inringaren berättade att hen varit nära att köra på en lösspringande häst som därefter försvann.

”Det rör sig om en svart eller brun häst med sadel och träns på sig. Ingen ryttare synlig. Hästen uppges eventuellt ha försvunnit i riktning mot Snöfleboda.”, skriver polisen på sin hemsida.

Kan vara ryttare som fallit av

Polisen kan inte utesluta att det rör sig om en ryttare som fallit av sin häst och har under natten sökt av området med ett stort antal patruller. Sökandet har genomförts med både polishund som helikopter, men vare sig häst eller ryttare har påträffats, uppger polisen.

Hästägare i området har blivit tillfrågade, men ingen har någon saknad häst att rapportera.

”Vi vädjar nu till allmänhet som är boende i Kyrkhult med omnejd att höra av sig om man vet vems hästen kan vara, samt att hästägare kontrollerar om man själv saknar någon av sina hästar. Om man tror sig ha uppgifter om händelsen så vill vi att man ringer polisen på 112.”, skriver polisen på sin hemsida.

Inga tips inkomna

När Ridsport kontaktar polisen vid 13.45 fredag den 25 september har inte någon – vare sig häst eller ryttare – påträffats.
– Det har varit ett stort engagemang men ingen har hört av sig, det är jättemärkligt alltihopa, men i värsta fall kan det vara någon som lever ensam och då blir det svårare, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd, till Ridsport.

Hon berättar att personer varit ute och ridit i den ganska svårtillgängliga terrängen, men att dessa inte hittat något.

– Det är egentligen mitt ute i ingenstans, väldigt mycket skog och småvägar. Vi vet inte hur långt hästen har sprungit, det kan vara ett ganska stort område, säger Evelina Olsson.

Trovärdig person ringde polisen

Även lördag den 26 klockan 07.45 förblir det hela ett mysterium.

– Varken häst eller ryttare är påträffad, ingen har anmält någon saknad och sjukvården har inte heller fått in någon skadad, säger Evelina Olsson.

Kan det vara så att inringaren skojat med oss?

– Nej, vi bedömer den personen som trovärdig.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden