Världen
16 januari 2020 09:38

Elias 494 utsedd till årets frieserhingst

PrisasElias 494, som ägs av svenska Linda Annell och Kristofer Johansson, utsågs i helgen till årets frieserhingst på hingstpremieringarna i holländska Leeuwarden. Tillsammans med sin belgiske ryttare gjorde Elias debut i Grand Prix dressyr under 2019.

Elias 494 utsedd till årets frieserhingst
Marc Peter Spahn och den svenskägda frieserhingsten Elias gick den trestjärniga dressyrtouren i Falsterbo 2019. Foto: Pernilla Hägg

11-årige Elias (e Jorn 430-Maiko 373, uppf Demrostables) rids av belgaren Marc-Peter Spahn – under 2019 startade ekipaget i flera Grand Prix-klasser, bland annat i Falsterbos trestjärniga tour. De blev även Europamästare bland frieserhästar i oktober förra året, skriver Eurodressage.

Elias godkändes för avel 2016, och fick i helgen ta emot utmärkelsen som årets frieserhingst i holländska Leeuwarden. Vinnaren röstas fram av publik och en expertpanel.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden