Dressyr
29 april 2019 15:03

Elias placerad i internationella debuten

Internationell GP-debutKarriären går fortfarande uppåt för den svenskägda frieserhingsten Elias 494. I helgen åkte han hem med placering efter den internationella GP-debuten i tyska Hagen.

Elias placerad i internationella debuten
Frieserhingsten Elias 494 och Marc Peter Spahn har nu gjort sin GP-debut (bilden är tagen vid ett annat tillfälle). Foto: Privat

Ridsport har följt frieserhingsten Elias 494 (f-06 e Jorn u Maaike Brechtsje e Maiko, uppf Demro Stables) som ägs av Linda Annell, Stall Frieser i Sundsvall. Hästen köptes när Linda fick ta bort sin dåvarande ridhäst, och hennes sambo då bad en hästförmedlare leta efter ”den bästa frieser som kunde hittas” till Linda. Den hästförmedlaren fann var Elias (läs mer här).

Under åren i Lindas ägo har Elias både godkänts som avelshingst och tävlats i dressyr där han stadigt gått uppåt i klasserna. Han står hos Marc Peter Spahn i Nederländerna, men när han nu i helgen gjorde internationell GP-debut var det under belgisk flagg.
– Det gick bra men dom var lite nervösa, säger Linda Annell till Ridsport.

Marc Peter Spahn och Elias red ihop 66,957 procent i den fyrstjärniga GP-debuten, och i söndagens Grand Prix Consolation vid Horses & Dreams i tyska Hagen blev det 67,862 procent och en sjundeplats i klassen.

Se bild från prisutdelningen i Tyskland här:

Resultat Grand Prix Consolation

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden