Avelsnyheter
1 december 2016 20:23

Elit-hingsten Verona’s Bo-Gi är död

Svensk ridponnyavel har mist en av sina ELIT-hingstar. Verona’s Bo-Gi har avlivats vid 23 års ålder efter en tids sjukdom.

Elit-hingsten Verona’s Bo-Gi är död
Karin Levin Angergård med Verona’s Bo-Gi.

Karin Levin Angergård importerade Verona’s Bo-Gi (f 1993, e Vita Novas Celesto-Oakely Bubbling Bobbety, uppf Aalten V. Vugt) som 8-åring från Holland, och det var också hos Karin han fick avsluta sina dagar i slutet av november.

Verona’s Bo-Gi är en hingst som haft stort internationellt genomslag med avkommor inte bara i Europa utan även på många håll i världen. En av de mest kända är sonen Orchard Boginov som själv tävlat internationell dressyr och som också varit framstående som fadershingst i Holland.

Verona’s Bo-Gi ELIT-premierades i Sverige 2012 och har här lämnat bland annat sönerna Bocaccio Arden och Rubins Pride Ma-gic samt ett stort antal ungponnyer som tilldelats utmärkelse på 3-årstest och kvalitetsbedömning, både i gångarter och i hoppning, och ett flertal har placerat sig väl även i finalerna. I den statistik som presenterades i Ridsport nummer 20 2016 hade han 71 st tävlande avkommor varav 28,74% som placerat sig i lägst regional klass.


Louise Christensen ochVegelius Goya på EM. Foto: Roland Thunholm

I år tog sonen Vegelins Goya brons i dressyr-EM, tävlande för Danmark och här på hemmaplan segrade Hamiltons I did it My Way i ungponny-SM i dressyr bland 6-åringar. Dottern Sagaia har tidigare representerat Sverige i VM i sportkörning. Verona’s Bo-Gi hade också fyra avkommor med i finalerna på Friends Arena som avgjordes i slutet av november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden