Sverige
15 mars 13:32

Douglas Lindelöw: ”Jag är fullt medveten om situationens allvar”

TillbakavisarUnder fredagen valde den utpekade hoppryttaren, Douglas Lindelöw, att kommentera anklagelserna kring hästmisshandel.

Douglas Lindelöw: ”Jag är fullt medveten om situationens allvar”
Douglas Lindelöw och Charlie's Way. Foto: Roland Thunholm

– Jag är fullt medveten om situationens allvar men tillbakavisar bestämt anklagelserna om misskötsel av hästar. Jag är naturligtvis inte ofelbar men står fast vid att vår skötsel och träning av hästar utförs med högsta respekt och i enlighet med etablerade normer och regelverk. Det har inspektioner från myndigheter bekräftat genom åren, skriver hoppryttaren i ett inlägg på instagram.

Det var under måndagen som Aftonbladet publicerade anonyma vittnesmål om ryttaren, som gjorde gällande både hästmisshandel och missförhållanden i arbetsmiljön. Under tisdagen beslutade Svenska Ridsportförbundet om en paus från all landslagsrelaterad verksamhet, samtidigt som arbetet att få klarhet i frågan pågick.

Från och med onsdagen den 13 mars sanktionerar Svenska Ridsportförbundet inte heller internationellt tävlande för ryttaren, vilket innebär att ryttaren tills vidare inte kan tävla internationellt. Samma dag polisanmälde Svenska Ridsportförbundet ryttaren.

Nedan kan du se inlägget som publicerats:

Ridsport har upprepade gånger sökt Douglas Lindelöw för en kommentar sedan Aftonbladets artikel tidigare i veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden