Dressyr
7 september 2021 13:32

EM i Hagen är igång – Jeanna Högberg lyfte Sveriges lag

Dressyr-EMDressyr-EM är igång i tyska Hagen och förste svensk i tisdagens lagklass var mästerskapsdebutanten Jacob Nörby Sörensen. Jeanna Högberg lyfte Sveriges lag efter en fin ritt med Lorenzo. Följ hela EM-dramat här.

EM i Hagen är igång – Jeanna Högberg lyfte Sveriges lag
Jeanna Högberg och Lorenzo var först ut bland svenskarna i torsdagens individuella EM-final i GP Special. Foto: Kim C Lundin

Mästerskapsdebuterande Jacob Nörby Sörensen och Moegelbjergs Romeo lyckades inte nå över 70-strecket i den inledande Grand Prixen i tyska Hagen. Med resultatet 68,432 procent ligger ekipaget just nu i mitten av resultatlistan. De sju domarna placerade duon på allt från nionde plats till plats 19.

– Jag hade en bra känsla och vi höll oss lugna hela vägen runt. Jag hade gärna haft honom lite mer fram för skänkeln men jag tyckte ändå han kändes fin och resultatet är okej för att vara första gången, säger Jacob Nörby Sörensen till Svenska Ridsportförbundet.

Att han är debutant bekommer honom inte.
– Jag är väldigt instängd i min bubbla när jag är inne på banan. Jag har inte så bra syn heller så jag ser bara det framför mig och märker inte av det som sker på läktaren, säger Jacob Nörby Sörensen och hyllar det svenska teamet på plats.

Moegelbjergs Romeo
Jacob Nörby Sörensen och Moegelbjergs Romeo inledde dressyr-EM för Sverige. Foto: Kim C Lundin

– Alla hejar på mig på framridningen och kommer fram efter ritten och säger att jag gjort ett bra jobb. Vi är ett bra team och det känns jättebra för framtiden, avslutar han.

Med Jacob Nörby Sörensens resultat landade Sverige på plats 11 i lagtävlingen bland totalt 15 lag. Danmark gick samtidigt upp i ledningen efter en fin ritt av Nanna Skodborg Merrald som slog till med personbästa på 75,078 procent med Atterupgaards Orthilia. Tvåa låg segertippade Tyskland efter att Dorothee Schneider och Faustus levererat 74,985 procent.

Sverige upp till sjätte plats

Jeanna Högberg och Lorenzo red strax efter klockan 15 ihop 72,252 procent, vilket lyfte Sverige till sjätte plats. Efter Jeanna Högbergs ritt ligger Storbritannien i ny ledning efter att Charlotte Fry och Everdale ridit ihop 77,671 procent.

På onsdagen fortsätter Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD för Sverige medan Juliette Ramel och Buriel K.H. går ut sist i det svenska laget.

Texten uppdateras.

Online resultat tisdagens Grand Prix.

Online resultat lagställningen.

Följ dressyren live via Clipmyhorse (betaltjänst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden