Fälttävlan
20 augusti 2017 10:52

Så gick det på sluttampen i banhoppningen på EM

(Uppdaterad 15.32) Den absoluta slutstriden på EM i fälttävlan är avslutad. Toppgänget gjorde upp i banhoppningen – det här hände på sluttampen.

Så gick det på sluttampen i banhoppningen på EM
Niklas och Focus toppade på nytt. Photographer Roland Thunholm

UPPDATERAD TEXT OM SLUTSTÄLLNING FINNS HÄR

15.32 Ledaren Ingrid Klimke var felfri och är Europamästare före Michael Jung på silverplats. Tyskland tog lagsilver och Sverige tog lagbrons – härligt med svensk medalj!

15.26 Sara Algotsson Ostholt och Reality 39 fick tyvärr tre nedslag. Chansen på den individuella medaljen försvann för ekipaget som briljerade så stort i terrängen och i dressyren. Totalt 47 straff och nionde plats.

15.22 Lagguld till Storbritannien. Nicola Wilson höll för trycket och säkrade guldet.

15.12 YES!  Den svenska lagmedaljen är säkrad – nu ska bara Sara Algotsson Ostholt rida och snart vet vi slutresultatet och valör. Italien som låg fyra har ridit klart – 211,8 straff totalt för laget.

15.08 Loise Svensson Jähde var nästa ryttare på banan med Utah Sun – nästan oförskämt pigg dagen eftre terrängen. Bommen på första hindret åkte, men därefter gjorde Louise ett utmärkt jobb på den så pigga Utah Sun. Totalt 48,3 straff.

15.00 Nära att det blev ännu en felfri runda för Sverige. Ludwig Svennerstål och Paramount Importance hade ett prima resultat på gång, men det blev fyra extra straff på näst sista hindret. Paramount Importance blev stark och fick med sig bommen rätt rejält. Totalt 53,2 straff och Ludwigs resultat stryks för tillfället då Niklas staff var snäppet bättre.
– Han (Paramount Importance) är lite orurtinerad och blev lite het. Jag är nöjd med honom, han är orutinerad och behöver rutinen, säger Ludwig till SVT.

14.55 Som vanligt under det här mästerskapet var Niklas Lindbäck med Focus Filiocus första lagekipage ut och återigen levererade de på bästa vis – felfritt! Focus var i några hinder, och inte minst vid fyran och det näst sista hindret kunde de svenska fansen pusta ut. Toucharna var dock inte värre än att bommarna låg kvar  och några sekunder efter målgång, måhända för att ta in bravaden, kunde Niklas höja en knuten näven samtidigt som kiss- and cry-hörnan jublade tillsammans med publiken. Totalt 53,10 straff.

– Precis den start ville ha säger Niklas till SVT och konstarerar att banan egentligen inte passade ekipaget.
– Vi gjorde det och hästen kämpade med mig.

Länkar
STARTLISTA HOPPNING SÖNDAG
LEADERBOARD LAG

LEADERBOARD INDIVDUELLT
START- OCH RESULTATLISTOR
SVT PLAY: HOPPNING DEL 2 KL 14.15

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden