Nyheter
14 november 2017 11:53

EM-medaljör i hoppning avstängd

AvstängningFEI har meddelat att två hästar har testats positivt vid dopingkontroller. En av dem är en häst som ingick i EM-bronslaget i hoppning.

EM-medaljör i hoppning avstängd
En hel del viktiga beslut togs i snabb takt. Arkivbild: Lottapictures

Hästen Saura de Fondcombe med Nadja Peter Steiner var en del av det schweiziska lag som tog brons, just efter Sverige, på EM i hoppning Göteborg. En dryg månad efter det, i början av oktober på en trestjärnig världscuptävling i Tetouan, testades Saura de Fondcombe positivt för O-desmetyltramadol, som är en nedbrytningsprodukt i kroppen av tramadol som i sin tur kan användas i smärtlindrande syfte.

Det är en ”banned substance” och ska således inte alls återfinans hos en häst, till skillnad från ”controlled medication” som får användas på häst men inte får finnas i hästen vid tävling.

Longines Fei European Championships™ Gothenburg
Najda Peter Steiner med laget vid EM i Göteborg. Foto: FEI

Nadja Peter Steiner är nu avstängd till dess att FEI-tribunalen kommer med sitt beslut och Saura de Fondcombe är avstängd i två månader. Detsamma gäller ett distansekipage, HSM Cornelio och Pablo Carreno Mora, där hästen testades positivt vid en enstjärnig distanstävling i augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-