Ponny
30 juli 17:09

EM-silver till Ellen Hammarström

Ponny-EMDet blev en nagelbitare in i det sista, men Ellen Hammarström var iskall när hon säkrade ännu ett EM-silver till Sverige.

EM-silver till Ellen Hammarström
Silverekipaget tillsammans med landslagsledaren Sofia Bengtsberg, tränaren Shane Carey och Ingemar Hammarström. Foto: Privat

Efter det blågula EM-silvret i lag i franska Le Mans blev den individuella EM-finalen för ponnyer en riktig nagelbitare med hela två svenskar i medaljposition. Ellen Hammarström och Ocean des As stod i delad ledning med noll fel men fick ett förargligt nedslag på sista hindret efter en mycket fin första finalrunda på söndagen. Mathilda Hansson och superstoet Helga TH.O. hade med sig fyra fel men red felfritt i första rundan. Därmed hade bägge svenskarna chans på medalj.

Irländaren Paddy Reape pallade dock för trycket och lyckades hålla nollan hela vägen genom mästerskapet med sin Fernando, vilket gjorde ekipaget till Europamästare efter andra rundan. Därmed blev det omhoppning mellan Irlands Kevin Dore med Sparkling Lackaghmore Joey, Belgiens Robin Vermeir med Kristal Sparkle van Begeveld och Ellen Hammarström med Ocean des As, som var sist ut.

Dore gjorde en snabb och säker runda men fick ett ner, Vermeir fick flera bakåtlägen och när fyra bommar hade trillat återstod det för Ellen Hammarström att hålla nerverna i styr. Och visst gjorde hon det!

Tillsammans med storebrorsans EM-guldponny var hon säkerheten själv och säkrade silvret för Sverige. Fantastiska 21-åriga Ocean des As gjorde det ännu en gång, helt fenomenalt skickligt lotsad av Ellen Hammarström.

Mathilda Hansson och Helga TH.O. gjorde också en fantastisk insats, men fick dessvärre ett nedslag i den andra finalrundan. Det placerade ekipaget på en delad femteplats, vilket är en prestation i sig.

Fullständiga resultat

Mer info kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden