Ponny
9 november 2018 15:48

Emelie Brolins dubbla SM-vinnare har galopperat vidare

FarvälKing Co tog flera SM-medaljer med Emelie Brolin i sadeln. Nu har den lilla ponnyn galopperat vidare och han blev hela 36 år gammal.

Emelie Brolins dubbla SM-vinnare har galopperat vidare
King Co var flerfaldig SM-vinnare. Foto: Sture Axelsson

Emelie Brolin berättar i sociala medier att B-ponnyn King Co har lämnat jordelivet vid 36 års ålder. Ekipaget tog bland annat SM-guld både utomhus och inomhus 1998 och året därpå vann de lag-SM med Nyköpings RS.
I Ridsport Special förra våren berättade dressyrprofilen om hur allt började:
”Han var en hopponny när jag fick honom, så jag fick utbilda honom själv i dressyr. Jag har haft honom i 22 år och han var verkligen mitt ’break through’. Sedan fick jag Juno Rory och då var jag redo för den nivån” sa Emelie som sedan fortsatte att plocka medaljer med större tävlingspartners.

”Han är skälet till att jag började älska dressyr. Så många segrar, så mycket power, så mycket kärlek. Jag kommer aldrig att glömma dig” skriver Emelie till sin lilla ponny på Instagram (se hela inlägget nedan).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden