Prylspaning
13 april 2020 09:22
Ridsportplus

En ljus framtid för skitiga hästar

Ridsport testarÄnnu en produkt på marknaden för att få den ljusa hästen ren. Funkar det? Ridsport har testat Galloping Goop degreaser som är en slags avfettare och kan vara en räddning för den som äger en skäck, skimmel eller isabell.

En ljus framtid för skitiga hästar
Produkten rengör verkligen på djupet. Denna svans var nästan brun före tvätt. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Att få en ljus häst ordentligt ren känns ibland som ett evighetsprojekt. Galloping Goop degreaser finns sedan en tid tillbaka på den svenska marknaden och ska vara en räddning för den som äger en skäck, skimmel eller isabell.

Degreasern är inget schampo utan en slags avfettare. Mycket av den smuts och missfärgning som fastnar, fastnar i fettet i päls och tagel. Idéen med produkten är att den löser upp fettet och i och med det  försvinner smutsen när man tvättar ur produkten. Den ska vara helt biologisk nedbrytbar och giftfri. Men kan det verkligen fungera?

Degreasern ska appliceras i torr päls och masseras in ordentligt. När man masserar in den löddrar den inte, vilket kan upplevas som att det kan vara svårt att veta om man tagit tillräckligt. Men annars är den lättarbetad och ganska så dryg.

Efter man masserat in degreasern ska man vänta minst en kvart innan man masserar in produkten ytterligare med lite varmt vatten. Därefter sköljer man slutligen ur produkten noga ur päls, svans och man. Vid ursköljning inser man fort hur mycket smuts och stöv som finns i päls och tagel, då vattnet först är alldeles grått.

Ridsport provade degreasern på en kladdig brunstsvans, en häst med vita tecken på benen och en skäck med lite mer hovskägg. Resultatet var genomgående: WOW!

Brunstsvansen som tvättats med flertalet skimmelschampon har aldrig varit så ren, likaså hovskäggen och de vita benen blev bländande vita! En solklar hiss!

Degreaser_03
Slutresultatet av den brunstkladdiga svansen. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hiss eller Diss?

Redaktionens omdöme:
Hiss. Det är en fröjd att slippa stå och gnugga tre varv med skimmelschampo i en smutsig svans för att få den ren. Lättjobbat och skinande resultat.

Fakta

Galloping Goop degreaser

Degreaser_01Vad? Pälsrengöring.

Funktion? Rengör päls, man och svans på djupet.

Pris? 349 kronor.

Finns var? gallopinggoop.se

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 5/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden