Sport
10 juli 2016 14:40

En mästare är alltid en mästare

Som siste startande var han lite orolig att övriga skulle ha rivit upp underlaget så det blev för djupt, men han hade inte behövt oro sig. Tahlia fullständigt utklassade alla de andra kaninerna och Rolf-Göran Bengtsson kunde ta emot förstaprisrosetten med ett stort leende.

En mästare är alltid en mästare
Att vinna är alltid kul, oavsett om det handlar om kanin- eller hästhoppning. Emma Malmqvist hade tränat Rolf-Göran Bengtssons kanin Tahlia väl. Photographer Roland Thunholm

På den internationella startlinjen till årets kaninhoppning på Falsterbo Horse Shows stora gräsbana stod, förutom Sveriges Rolf-Göran Bengtsson och Tahlia, Schweiz Janika Sprunger och Paul, Sveriges Charlotte Haid Bondergaard och Dash och Nya Zeelands Bruce Goodin och Dash. Alla kaninerna var välmeriterade men formen för dagen skilde sig åt.

Janikas kanin Paul var för dagen inte så sugen på att hoppa. Helst ville han sitta still och äta gräs och när han väl hoppade tog han med sig några bommar.

Charlotte var som vanligt taggad men den här gången räckte kämpaglöden bara till en tredjeplats tillsammans med Dash som såg ut att trivas rätt bra i famnen på Charlotte.

Så ska det se ut! Rolf-Göran Bengtsson och Tahlia gick i mål efter 13,24 sekunder och tog därmed hand om segern.

Tvåa blev Bruce Goodin och Levi (15,75 sekunder), trea Charlotte Haid Bondergaard och Dash (41,03 sekunder) och fyra blev Janika Sprunger och den för dagen motvillige Paul (72,25  sekunder).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden