Blogg
29 april 2015 12:46

En riktig hästfamilj

Det var igår när den lilla rackarn somnat i hennes famn som Saga sa det. - Nu är vi en riktig hästfamilj. Riktiga hästfamiljer har hund.

Och så är det ju. Hästfamiljer har ofta hund. Häst och hund hör ihop. Horse and Hound. En hästfamilj utan hund är som ett stall utan stallkatt.

Så nu är väl den sista pusselbiten på plats då. Saga och hennes pappa har velat ha hund i åratal, det är jag som har bromsat. Inte för att jag inte tycker om hundar utan att jag tycker att vi har haft nog med djur ändå.

Men nu fick jag vika ner mig. Jag har kapitulerat, och jag ska erkänna att jag också älskar det galna lilla stycket.

Allt är vår hovslagares fel. Han heter Samuel och tog i vintras en kull på sin belgiska vallhund av sorten Malinois. Han hade väntat sig fem-sex stycken – ut kom elva valpar!

Och jag har träffat de där valparna. Jag hjälpte Samuel att fota dem så att han kunde lägga ut dem till försäljning. De gick snabbt åt, skånepolisen köpte tre.

Nu fanns det alltså bara en kvar, och Samuel visste att Sagas pappa gärna ville ha hund. Så en dag förra veckan klev han ur sin bil på vår gårdsplan -med en valp i famnen.

Och han sa:

– Var är din man?

– Nää, sa jag. Nää nää! Din jävel!

Mannen var i stallet. Alltså gick Samuel in i stallet och satte valpen i famnen på maken. Som smälte som en isglass i augusti och sprang med den till Saga.

Jäkla maffiametod! Åh, om blickar kunnat döda, då hade Samuel segnat ner död där på stallbacken.

Det var kört. Jag fick ge mig. Jag försökte med argumentet att vi inte har några pengar, då fick vi den på avbetalning. Samma kväll kom han över med valp och mat och papper.

Nu har vi en bedårande och helvild liten krabat som river halva huset och tuggar på allt. Kissar och bajsar på golvet. Man vaknar klockan fyra på morgonen av att en valp hoppar på ens ansikte och tuggar på ens öron. Som att ha småbarn, fast lite värre.

Nu är vi En Riktig Hästfamilj. Ja vi VEET att ”mallar” inte precis är nybörjarhundar och att det kan bli tufft, men vi har båda haft hund förr och vi har rätt tuffa hästar också, så det ska nog gå bra. Mannen är högst engagerad och ska gå kurser och träna.

När jag ser henne skutta runt är det som om hon alltid varit här. Klart vi ska ha hund!

/Ulrika

PS. Imorse när jag vaknade uppstod en liten visa i mitt huvud. Melodi: julvisan Tippe tipp- tapp (eller vad den heter).

Upplopp råder, kaos det är i huset
kaos i huuset

hunden röjer
alltid rena buset
reenaa buuset

tiss tass tiss tass tisse-tisse-tiss tass
tiss tiss tass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden