Sverige
18 maj 2019 15:24

Enhälligt val av ordförande men strid om styrelseposter

SvRF:s förbundsstämmaUlf Brömster omvaldes till ordförande i Svenska Ridsportförbundet för ytterligare två år, vid lördagens stämma i Sundsvall. Men när styrelsen skulle utses blev det inte lika smidigt.

Enhälligt val av ordförande men strid om styrelseposter
Ulf Brömster. Foto: Roland Thunholm

Det blev applåder när valet av Ulf Brömster var avgjort. Han valdes till ordförande 2015, och var enda förslaget till posten vid årets stämma.

Jag kan inte annat än tycka att vi ska vara tacksamma ur svensk ridsports perspektiv att dessa människor vill ställa upp för ridsporten. Jonas Holmberg.

Men sedan blev det plädering av de sex personer som var föreslagna till de fyra platserna i förbundsstyrelsen som ska besättas den här gången.

Madeleine Almqvist pläderade för Helena Carlsson, som stod för omval.
− Hon har en otrolig förmåga att utifrån komplexa situationer plocka ut konkreta delar. Och är en duktig omvärldsspanare, sade Madeleine.

”Mycket att tillföra”

Jonas Holmberg, ordförande i hoppkommittén, pläderade för de nya namnen Lennart Lindelöw och Christina Holtenäs.
− Jag blev ställd när jag såg att Tomas Torgersen lämnade styrelsen, för där tappade vi kompetens, så jag började leta i min telefonbok och hittade ganska tidigt Lennart Lindelöw, som har mycket att tillföra ridsporten. Dessutom är han född 1956, samma år som Borg och Stenmark.
− Christina Holtenäs är också en ytterst kompetent människa. Jag kan inte annat än tycka att vi ska vara tacksamma ur svensk ridsports perspektiv att dessa människor vill ställa upp för ridsporten, sade Holmberg.

Polis föreslogs

Ann Kjellser från Stockholms läns Ridsportförbund talade för Tomas Törnkvist, ordförande i Ågesta Ridklubb, som inte fanns med i valberedningens förslag.
− Han är polis och har haft många chefsbefattningar, är van vid organisationer och förändringsarbeten. Han värnar också föreningarna och jobbar med trygg stallmiljö.

Anna Svärd från Södertälje pläderade för det andra namnet som var nytt för dagen, Gunnar Larsson. Hon noterade att han verkat många år inom ridsporten, bland annat som ordförande i hoppkommittén. Han driver också Hamre ridskola och Mälardalens ridgymnasium.

Nådde inte fram

Men de nya namnen nådde inte ända fram, utan det blev valberedningens förslag som gick igenom. Helena Carlsson, Gabriella Bragée, Christina Holtenäs och Lennart Lindelöw tar därmed de fyra platserna i förbundsstyrelsen som skulle tillsättas.

Kvar i styrelsen sitter Eva Myrgren, Gunilla Fredriksson, Peter Ljungcrantz och Cecilia Stenström.

Mer om förbundsstämman

Votering om tävlingskostnader

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden