Sverige
17 april 2019 20:39

Lindelöw föreslås till SvRF:s styrelse

Ryttarprofiler, hästägare och chefer tar plats i Svenska Ridsportförbundets styrelse och sektioner om valberedningens förslag går igenom. Förslaget har bara en svaghet – det bäddar för problem vid nästa stämma.

Lindelöw föreslås till SvRF:s styrelse
Nu har valberedningen presenterat sitt förslag inför SvRF:s stämma den 18 maj. Foto: Roland Thunholm

Två platser i förbundsstyrelsen ska besättas med nya personer, och där föreslår valberedningen Lennart Lindelöw till den ena platsen. Han har gjort det mesta inom ridsport sedan han började rida på ridskolan i Umeå. Han har drivit ridskola, tävlat i hoppning ända upp till världscupen, och är i dag bland annat tränare, banbyggare och inverkansdomare.
Dessutom är han pappa till Douglas Lindelöw.
− De som känner mig vet att jag brukar ha synpunkter på saker och ting, och om man nu tycker saker kan man ju försöka vara med och påverka i stället för att stå vid sidan och kommentera, säger Lennart Lindelöw.

Till den andra platsen i förbundsstyrelsen föreslås Christina Holtenäs som sitter i styrelsen för Skånes Ridsportförbund, och som har erfarenhet från företagsledningen i stora företag.
− Hon har erfarenhet av såväl ekonomi som personalledning, säger Gunilla Öhman, tf ordförande i valberedningen.

I tävlingssektionen finns tre nya namn, Fredrik Reuterskiöld, med många uppdrag som internationell domare och steward inom FEI, Pelle Wedenmark, aktiv i Billdals Ridklubb samt i Swedish Showjumpers Owners Club SSOC, och slutligen Ted Velander, tidigare landslagsryttare i fälttävlan.

I ridskole- och utbildningssektionen föreslås en ny ledamot, Anna-Maria ”Ama” Andersson, som bland annat arbetat som konsulent i olika ridsportdistrikt och nu är ridskolechef i Karlshamn.

− Jag tycker att vi har fått ihop bra team i styrelse och sektioner. Vi har inte fått in jättemånga nomineringar från föreningar och distrikt, men tillräckligt många för att få en hög kvalitet, säger Gunilla Öhman.

Det finns dock ett men. Till år 2021 ska alla styrelser i idrottsförbunden ha en så jämn könsfördelning som möjligt, ordföranden borträknad. Annars hotas bidragen till idrotten.
I dag består förbundsstyrelsen av sex kvinnor och två män, och fördelningen blir densamma efter stämman om valberedningens förslag går igenom.
− Vi är ju inte framme vid 2021 ännu, men fram till dess får valberedningen söka efter fler män. Den här gången har vi gått efter kompetens och då blev det en kvinna och en man som föreslås, säger Gunilla Öhman i valberedningen.

Här finns valberedningens förslag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden