Ponny
3 november 2018 14:44

Enda trippelnollan gav Signe och Törnrosa solklart SM-guld

Andra guldetSigne Svensson har en riktig supersäsong. Först blev hon klar i rekordfart till Prins Carl Philips Pris-finalen och nu tog hon sin största seger hittills med Törnrosa i form av ett SM-guld efter att ha varit ensam felfri genom mästerskapet.

Enda trippelnollan gav Signe och Törnrosa solklart SM-guld
Signes Svensson och Törnrosa är svenska mästare. Foto: Madeleine von Koch

SM:s andra omgång i medelsvår A satte kategori C-ekipagen på prov på Helsingborg FRK:s fina anläggning. Nollorna var få och slutligen stod sex ekipage kvar som dubbelt felfria och gjorde  upp i omhoppningen om medaljerna. Ganska snart stod det klart att det räckte att ”bara” sätta felfritt i omhoppningen för att säkra medalj, men det var lättare sagt än gjort. SM:s enda trippelnolla i kategori C blev således solklar vinnare: Signe Svensson och Törnrosa (sto, f 2007, e Nicklas 916-Kantje´s Ronaldo, uppf Lotta Björe).

Sm Kategori C
Amanda Möller, Signe Svensson och Ellen Selin la beslag på SM-medaljerna. Foto: Yvonne Karlsson

Silver på blott ett tidsfel i omhoppningen gick till Amanda Möller och godkända new forest-hingsten Hembys Florian RNF 222 (f 2008, e Miclas Activ-Skogs Max, uppf Hembys Stuteri).  Ellen Selin hämtade proffsigt upp efter en miss i omhoppningen med Sparkling va va Boom. Slutresultatet 4 fel gav Ellen bronspengen.

Signe har ett SM-guld sedan innan, men det här var största segern med Törnrosa.
– Det är väldigt kul att allt stämmer på just SM, säger Signe.

Hon har en riktig topphöst och blev snabbast av alla blev klar för Friends-final med ”Billy” som på pappret heter Bright Eyes. Såväl Bright Eyes som Törnrosa reds tidigare av  Kajsa Björe. Signe förvaltar alltså båda ponnyerna med den äran – dessutom med god hjälp av uppfödaren Lotta Björe som hon tränar för.
Hur SM-guldet med Törnrosa ska firas nu bums? Genom att sitta upp på ”Billy” och rida SM-final i kategori D.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden