Sportnytt
11 februari 2021 09:30

Eran över för Volvo – Volkswagen tar över GHS

GHS 2021Sedan starten 1977 har Volvo varit med som sponsor till Gothenburg Horse Show, men nu har samarbetet avslutats. Istället blir det Volkswagen som kliver in som "Official Car" på årets tävlingar.

Eran över för Volvo – Volkswagen tar över GHS
Gothenburg Horse Show går nu in i ett nytt samarbete med Volkswagen, som tar över som bilsponsor efter Volvo. Foto: Natalie Greppi/GHS

Gothenburg Horse Show berättar i ett pressmeddelande att man slutit ett treårigt avtal med Volkswagens återförsäljare i västsverige – Din Bil Göteborg, Toveks Bil, Börjessons Bil och Bilab – och att Volkswagen nu blir ny ”Official Car” och en av fyra huvudpartners.

– Volkswagen är ett etablerat och starkt varumärke i ridsporten. Vi har ett gemensamt fokus på hållbarhet och tillsammans blir vi ännu mer fokuserade. Vi har slutit ett treårsavtal och ser fram emot att jobba vidare för att utveckla samarbetet, vi är långsiktiga i allt vi gör och så även i detta nya, spännande partnerskapet, säger Johan Nyth, säljchef på Gothenburg Horse Show och Got Event, i pressmeddelandet.

Långvarigt samarbete över

Sedan Gothenburg Horse Show startade 1977 har Volvo varit med, bland annat som medgrundare till hela världscupen och huvudsponsor till flera världscupfinaler – det har delats ut otaliga Volvo-bilar i Scandinavium under åren. Det nya avtalet med Volkswagen innebär slutet på eran för Volvo och GHS.

– Vi är jätteglada och stolta över det långa samarbetet med Volvo, både ur ett GHS-perspektiv men också från ett globalt perspektiv. Volvo har betytt oerhört mycket för ridsportens utveckling, nationellt och internationellt. Nu tittar vi framåt och ser fram emot att utveckla evenemanget vidare tillsammans med Volkswagen, säger Matilda Ljungberg, marknadsansvarig för Gothenburg Horse Show, till Ridsport.

Gothenburg Horse Show arrangeras 31 mars-4 april 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden