Fälttävlan
26 augusti 2021 11:15

Eric Winter ställer terrängfrågorna på EM

EM för ungaI dag, torsdag, börjar allvaret med dressyrmomentet på EM för unga ryttare och juniorer i fälttävlan på Segersjö. Lördagens utmaning blir terrängbanan som har designats av välmeriterade britten Eric Winter. "Terrängbanan är på något sätt själva hjärtat i fälttävlan," säger han. Här finns också länkarna du behöver för att hänga med i mästerskapet.

Eric Winter ställer terrängfrågorna på EM
Eric Winter på Segersjö. Foto: Andreas Lundgren

Britten Eric Winter är bandesigner på Segersjö och i en intervju med Ridsportförbundet säger han att det alltid är en utmaning att bygga en mästerskapsbana.

– Terrängbanan är på något sätt själva hjärtat i fälttävlan och ett mästerskap ska vara på en högre nivå. Unga ryttare och juniorer som rider internationellt idag har ofta stor erfarenhet av långa två- och trestjärniga banor, säger Eric Winter.

Young Rider-ryttarna rider en trestjärnig bana och juniorerna en tvåstjärnig, båda i vad som kallas långt format. Eric Winter jobbar utifrån de förutsättningar som terrängen erbjuder och hur olika hinder och hinderkombinationer placeras.
– Här finns varierad terräng med både slät mark och kuperade områden, Vattnet som finns ger också flera olika möjligheter att bygga bra och utbildande hinder, säger han till Svenska Ridsportförbundet.

 

Även galoppsträckorna och hur hindren presenteras för ekipaget är viktiga för banans helhet och hur ekipagen tar sig an frågorna.
– Det kommer att finnas några alternativ men ryttaren förlorar tid på dem även om det förstås ändå kan ge erfarenhet av att rida mästerskap, säger Eric.

På onsdagen besiktigades alla EM-hästar. 

Under torsdagen och fredagen rids dressyren. På lördag är det dags för terrängprovet och mästerskapet avslutas med banhoppning på söndag.

Start- och resultatlista, EM för unga ryttare

Start- och resultatlista, EM för juniorer

Resultat. lagtävlingen

Livesändning

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden