Hoppning
10 juli 2022 21:35
Ridsportplus

Erica Swartz hoppade hem 7 Star

FHS 2022Erica Swartz och Madonna höll nollan rakt igenom – det räckte för att vinna 7 Stars 1,50-final i Falsterbo på söndagens kväll. Det innebär också att ryttaren får rida de internationella klasserna senare i veckan.

Erica Swartz hoppade hem 7 Star
Erica Swartz red hem 7-Stars med Madonna. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Henriksdals Ryttarförenings Erica Swartz och Madonna (BWP sto f 2012 e Flamenco de Semilly-Carabas vd Wateringhoeve, uppf Marleen Mols, äg Cecilia Swartz) var ett av två felfria ekipage i det 16 ekipage stora startfältet när 7 Star Spring Tour hade sin final.

Det innebar att hon fick hoppa om mot det andra felfria ekipaget, Jump Club Ridsportförenings Emma Emanuelsson/Stakantura. Madonna höll dock undan och var ensam om att vara felfri i omhoppningen där Stakantura visserligen var snabbare men fick fyra fel.

Segern gav en prischeck på 100 000 kronor och en biljett till de internationella klasserna senare i veckan.

Erica Swartz säkrade därmed sin biljett till de internationella klasserna i slutet av Falsterboveckan tillsammans med Emma Emanuelsson, trean Niklas Arvidsson/Hotmail och Matilda Pettersson/Head over Hills.

Erica Swartz-madonna 5 220710 Rt
Erica Swartz och Madonna. Foto: Roland Thunholm
Niklas Arvidsson-hotmail 1 220709 Rt
Niklas Arvidsson och Hotmail.. Foto: Roland Thunholm

– Det är väldigt mycket värt att få rida femstjärniga klasser på hemmaplan, säger Erica Swartz efteråt.

Alla de fyra ryttare som nu gått vidare till den internationella delen av Falsterbo Horse Show skattar det väldigt högt.

– När det är en femstjärnig tävling i Falsterbo med stor publik, efter så långt uppehåll under pandemin, så är det klart att man vill vara med och visa upp sig och sina hästar, säger Emma Emanuelsson.

Trean Niklas Arvidsson rankar möjligheten att starta i de internationella klasserna minst lika högt som placeringen i 7 Star i sig.

– Alla vi här har ganska svårt att komma in på en femstjärnig tävling. Vi får vara glada om vi kommer på en tre- eller fyrstjärnig tävling. Det är stort att komma med, säger han.

Resultat

Annelie Frank/Anna Nyberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden