Hoppning
19 februari 2018 14:23

Erika Lickhammer GP-placerad med Edette

LierDet blev en finfin avslutning på tävlingarna i Lier för Erika Lickhammer. Tillsammans med unga Edette tog de en placering i Grand Prix-klassen med hinder upp till 1,50.

Erika Lickhammer GP-placerad med Edette
Erika Lickhammer och Edette blev placerade i sin andra GP-start (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Erika Lickhammer har tävlat Edette (KWPN sto f-09 e Namelus R-Ondorado, uppf Rfh. Elshuis) sedan hösten 2016 och ekipaget har stadigt klättrat uppåt i klasserna – bland annat blev det en 1,40-seger på Elmia i höstas.

För några veckor sedan gjorde Erika och Edette Grand Prix-debut i Opglabbeek över 1,45/1,50-hinder. Då blev det åtta fel och ingen placering, men nu när ekipaget vid de tvåstjärniga tävlingarna i belgiska Lier gjorde sin andra GP-start över hinder på samma höjd blev det placering.

Klassen hade 73 startande där 13 lyckades rida felfritt i första rundan – däribland Erika och Edette. I omhoppningen blev det dock ett nedslag för det blå/gula ekipaget, men tiden 37,82 var en av andra rundans snabbaste vilket räckte till en åttonde plats i klassen. Prispengarna för placeringen var cirka 7500 kronor.
”Jag kan knappt vänta på framtiden med henne”, jublar en glädjestrålande Erika Lickhammer på sociala medier.

Erika och Edette tog under fredagen även en placering i 1,45-hoppningen i Lier – även då efter felfri ritt i den första omgången.

GP-klassen vanns av danska ryttaren Emil Hallundbaek på Cabanus.
Komplett resultatlista här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden