Fälttävlan, Sport
20 oktober 2017 13:34

Erika Sjöström utesluten ur UVM

FälttävlanErika Sjöström uteslöts ur unghäst-VM efter att har ridit dressyren på ett icke godkänt bett.

Erika Sjöström utesluten ur UVM
Foto: Nigel Goddard

Erika Sjöström och Dantino B (MECKL, f 2011, e D’Olympic-Quintender, uppf Andreas Brandt, äg Venusta AB) gjorde sin dressyr i 6-årsklassen på unghäst-VM och slutade på 60,8 straff, vilket var en missräkning från ryttarens sida.

Kort därefter kom nästa besvikelse – ekipaget uteslöts på grund av att ett otillåtet bett användes under dressyren. ”Bettet jag ridit med hela året på 7 int tävlingar med godkända bettkontroller, var inte godkänd i dressyren och därför är tyvärr vår tävling färdig här. Besviken, arg, ledsen, skamsen.. Jag hade så stora förhoppningar denna helgen men som tyvärr slutade i tårar.  Men vi åker hem med en otrolig häst som har hela framtiden för sig, han är verkligen helt otrolig och så synd det skulle bli såhär.. Men aldrig någonsin kommer detta hända igen kan jag lova.. Nu får jag ta lärdom av detta och heja fram de andra svenskarna och njuta av alla fina ekipage här” skriver Erika Sjöström på Facebook.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden