Dressyr
11 maj 2020 08:47

Ett år efter branden: Sönke Rothenbergers sto hemma igen

Räddad7-åriga Luna var ett av Sönke Rothenbergers största framtidshopp, men stoet skadades svårt i stallbranden på Rothenbergers gård 2019. Efter över ett år av rehabilitering är Luna nu tillbaka hos sin ägare, där hon ska spendera sin tid i hagen med en ny vän.

Ett år efter branden: Sönke Rothenbergers sto hemma igen
Sönke Rothenberger hade mästerskapsdrömmar med Luna, men nu är han glad att hon överhuvudtaget är hemma igen. Foto: Roland Thunholm

Sönke Rothenberger hade stora förhoppningar på Luna (sto -13, e Lord Leopold-Contendro I, uppf Martin & Simone Meder, äg familjen Rothenberger) – han drömde om olympiska spel med stoet. Men efter branden på gården Erlenhof i mars 2019 har Sönke istället fått fokusera på att stoet skulle överleva. Efter mer än ett år i rehabilitering har stoet nu kommit tillbaka hem, för ett liv som pensionär i hagen med en liten prickig kompis.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden