Hoppning
12 maj 2023 20:54

Evelina Tovek på pallen i 1,60-hoppning

InternationelltDet blev svenskt på prispallen när det reds 1,60-hoppning i Global Champions League i Madrid på fredagens kväll.

Evelina Tovek på pallen i 1,60-hoppning
Evelina Tovek. Foto: Roland Thunholm

Det var Evelina Tovek och Azaria Dinero (SF sto f 2010 e Mylord Carthago*HN-Drakkar des Hutins, äg Susanne Tovek) som slutade trea i den 52 ekipage stora klassen på det femstjärniga meetinget.

Det svenska ekipaget var ett av 13 som nollade i klassen, detta med en tid som var ungefär 1,5 sekunder långsammare en segerekipagets. Frankrikes Simon Delestre hoppade hem klassen och ungefär 400 000 kronor tillsammans med Cayman Jolly Jumper. Evelina Toveks tredjeplats gav ungefär 240 000 kronor.

1,60-hoppningen var också den andra rundan i helgens omgång av Global Champions League, och Evelina Toveks lag Scandinavian Vikings slutade åtta av de 15 lagen totalt på fredagen.

Evelina Tovek och Azaria Dinero blev ett ekipage tidigare i år. Stoet tävlades innan dess av Belgiens Jérôme Guery.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden