Boktips
10 juni 2016 09:39

Få en hållbar och frisk häst

Det spelar ingen roll hur höga ambitioner en ryttare har. ńr hästen inte fräsch går den inte att rida. I boken "Träna hästen för framgång och hållbarhet" förmedlar veterinären Cecilia Lönnell kunskap om hur du får en hållbar häst.

Få en hållbar och frisk häst
Ryttarens ansvar för att hålla hästen fräsch lyfts fram i boken.

Cecilia Lönnell är veterinär, veterinärmedicine doktor vid SLU och ridsportsjournalist. Bland annat som internationell hoppskribent i Ridsport.

I boken ”Träna hästen för framgång och hållbarhet” presenterar hon kunskap från många framgångsrika personer om hur man tränar hästen så den håller. Bland annat har hon intervjuat en mängd toppryttare som delar med sig av sina träningsupplägg. Boken presenterar dessutom vetenskapliga forskningsresultat kring träning och skador.

Som Cecilia Lönnell själv skriver i förordet: ”Det finns få genvägar till framgång”. Det är hennes dåliga ”nyhet”. Den goda nyheten är:  ”att man som ryttare kan komma långt, hela vägen till världstoppen, med hårt arbete, kunskap och noggrannhet i alla små detaljer”.

Boken är utgiven i år av Massolit förlag.

”Träna hästen för framgång och hållbarhet” går att köpa i Ridsports bokshop.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden