Fälttävlan
8 december 2016 11:40

Facebookhästen Reality ska säljas

Sara Algotsson Ostholts OS-häst i Rio, Reality, är till salu. Stoet är också känt som Facebookhästen efter en insamling som räddade henne kvar till Sara Algotsson Ostholt 2012.

Facebookhästen Reality ska säljas
Sara Algotsson Ostholt och Raality ingick i det svenska laget på OS i Rio. BILDBYRÅN

Fälttävlanshästen Reality (HANN sto f 2004 e Rabino-Prince Thatch xx) blev känd som ”Facebookhästen” efter att hon kunde köpas loss till Sara Algotsson Ostholt tack vare en insamling via sociala medier 2012.

Då hade Sara Algotsson Ostholt precis tagit OS-silver med sin Wega i London. Reality hade en annan ägare som ville sälja stoet. Via insamlingen fick Sara Algotsson Ostholt ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa hästen tillsammans med Sara Sjöborg Wik. De båda äger halva hästen var.

– Vårt kontrakt gällande hästen sträckte sig över OS, sedan skulle hästen säljas, säger Sara Algotsson Ostholt.
– Dyker rätt köpare upp med tillräckligt mycket pengar så säljs hon.

Sara Algotsson Ostholt vill inte säga vilka summor det handlar om, men berättar att det har dykt upp några intressenter. 
– Men det är inte så att vi har hittat rätt köpare. 

Om Reality säljs har Sara Algotsson Ostholt, som nylligen togs ut till A-truppen i svenska landslaget, ingen häst på högsta internationella nivå.
– Jag skulle gärna fortsätta rida Reality och arbetar för att kanske kunna hitta en lösning, säger hon.


Intressenter gällande Reality har dykt upp. Foto: Lottapictures

Sara Sjöborg Wik bekräftar uppgifterna.
– Det har varit fantastiska fyra år tillsammans med Sara och Reality. Det känns rätt att sälja nu, men det är inte så att vi kommer att slumpa bort hästen. Hittar vi inte rätt köpare får vi diskutera hur vi går vidare, säger hon. 

Insamlingen via Facebook gav över 800 000 kronor. Om Reality hade sålts före OS skulle pengarna ha gått till Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté. Hur det blir med pengarna vid en försäljning nu är oklart. 
– Insamlingen var ju mycket för att jag skulle kunna säkra upp en häst till inför OS i Rio. Och så blev det. Men om hon säljs nu är jag öppen för förslag, säger Sara Algotsson Ostholt som har lagt ut ett inlägg i Facebook-gruppen för insamlingen där hon frågar medlemmarna om förslag på hur resan ska fortsätta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden