Sverige
29 september 2016 11:00

Fallgroparna kan göra vården dubbelt så dyr

Veterinärklinikernas prisuppgifter kan skilja sig tiotusentals kronor från summan som kunden slutligen får betala. Det visar Ridsports granskning. Men att försöka jämföra priserna hos olika kliniker är nästan en omöjlig uppgift – alla har sitt sätt att specificera fakturan.

Fallgroparna kan göra vården dubbelt så dyr
En granskning som Ridsport gjort visar att de prisuppgifter som hästkliniker ger ofta inte stämmer överens med vad kunderna faktiskt får betala.

En klinik ville ha över 150 000 kronor för behandlingen av en häst, medan en annan klinik uppger att de skulle nöjt sig med 83 000 kronor för samma behandling.

Ridsport har skickat frågor till sex hästkliniker med akutverksamhet. Fem av dessa ha svarat och det är tydligt att priserna skiljer sig åt. I en del fall har tidningen även kunnat jämföra svaren med kundfakturor.

Läs mer om granskningens resultat i Ridsport nummer 19 – ute i handeln 29 september – där du även får ta del av vad två stora försäkringsbolag tycker om att kostnaderna för behandling av sjuka och skadade hästar ökar samt får veta vilka fallgropar du ska se upp med på fakturan vid prisjämförelser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden