Sportnytt
27 mars 2019 14:36

Falsterbo får oväntad konkurrens om VM 2022

VM 2022Ett grannland till Sverige vill också arrangera VM 2022. Det stod klart vid mötet hos FEI på tisdagen, som lockade många arrangörer.
- Vi blev överraskade över det stora intresset, säger Elisabeth von Schrowe från Falsterbo Horse Show efter mötet.

Falsterbo får oväntad konkurrens om VM 2022
Det blir betydligt fler nationsflaggor att hissa om Falsterbo får VM 2022. Foto: Roland Thunholm

Deltagare från 20 nationer och fyra kontinenter deltog på tisdagen i en konferens som Internationella Ridsportförbundet FEI anordnade för intresserade VM-arrangörer.
− Totalt var 34 olika tävlingsplatser representerade. Vi hade ingen aning om att det skulle vara så många, säger Elisabeth von Schrowe, Event Director för Falsterbo Horse Show, som deltog i mötet.
− Vi fick ingen deltagarlista, men jag vet att det fanns representanter från Ryssland, USA, Kanada, England, Schweiz, Tyskland, Danmark och Italien där, säger hon.

Check på kravlistan

Falsterbo har anmält intresse för att arrangera VM i dressyr och paradressyr. Bland konkurrenterna finns bland annat Italien och Danmark, som har uttryckt intresse för att arrangera VM i flera grenar.
Elisabeth von Schrowe säger att Falsterbo kan checka av flera punkter på FEI:s kravlista.
− FEI kräver att vi har en arena som fungerar för evenemanget, och det tycker vi att vi har. Vi har också erfarenhet av stora arrangemang, och det finns ett intresse för sporten i landet.
− Sedan fick vi också veta att datumen är flexibla, och det var en viktig information för oss, eftersom vi vill använda den infrastruktur vi redan har på plats under Falsterbo Horse Show.

Budgeten avgör

Nu handlar det om att räkna på ekonomin, innan Falsterbo Horse Show bestämmer sig för att lämna in en komplett ansökan.
Elisabeth von Schrowe säger att det är ganska sannolikt att Falsterbo skickar in en formell ansökan.
− Men vi måste först och främst se till budgeten. Vi vet också att det är större chans att få VM om vi söker flera discipliner, och vi håller den dörren öppen också.

Den 7 juni ska den formella ansökan vara inne hos FEI. I slutet av juni presenteras en lista över kandidaterna, och i november väntas FEI besluta vilken eller vilka arrangörer som får VM 2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden